INUNDAŢII ÎN EUROPA: Slovacia a închis un pod de legătură cu Ungaria. 40 de persoane evacuate în nordul Ungariei

Postat la 06 iunie 2013 90 afişări

Un pod care asigură o legătură între Vamosszabadi (Ungaria) şi Medvedov (Medve, Slovacia) a fost închis de către autorităţile slovace, iar 40 de persoane de la Esztergom au fost evacuate din cauza riscului ca Dunărea să inunde zone adiacente, în nordul Ungariei.

INUNDAŢII ÎN EUROPA: Slovacia a închis un pod de legătură cu Ungaria. 40 de persoane evacuate în nordul Ungariei

 Autorităţile locale au cerut locuitorilor cartierului Ligetfalu din Bratislava să se pregătească de evacuare.

Dunărea înregistra miercuri după-amiaza un nivel cu câţiva centimetri sub cel istoric, de 9,9 metri, atins la Bratislava în 2002.

Aproximativ 900 de persoane acţionau de-a lungul unor diguri, în zona Esztergom, umplând peste 230.000 de saci cu nisip, cu scopul de a consolida digurile, a declarat pentru MTI Judit Czunyi Bertalan, o reprezentantă a Guvernului în zonă. Cele 40 de persoane evacuate de pe Insula Primas, la Esztergom, au fost cazate într-un cămin pentru studenţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/inundatii-in-europa-slovacia-a-inchis-un-pod-de-legatura-cu-ungaria-40-de-persoane-evacuate-in-nordul-ungariei-10933520
10933520
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.