Întrebarea SIMPLĂ care încurcă mulţi români! În ce DIRECŢIE curge Dunărea?

Postat la 29 iunie 2022 437 afişări

Întrebarea SIMPLĂ care încurcă mulţi români! În ce DIRECŢIE curge Dunărea?

Trecând prin 10 ţări şi având un bazin de colectare de aproximativ 817.000 km², Dunărea este fluviul care trece prin cele mai multe ţări din lume. Dar tu ştii în ce direcţie curge Dunărea?

Pe lângă cei 83 de milioane de oameni care trăiesc în bazinul fluviului, Dunărea susţine habitate unice şi specii de floră şi faună importante la nivel global, printre care pelicanul alb şi sturionul Beluga.

În ce direcţie curge Dunărea, având în vedere că izvorăşte din Germania şi se varsă în Marea Neagră?

Curgând de-a lungul a 2.857 de kilometri, din Pădurea Neagră, Germania, până în Delta Dunării, din România şi Ucraina, şi apoi în Marea Neagră, Dunărea este singurul fluviu major din Europa care curge de la vest la est, din Europa Centrală spre Est.

Comisia Europeană recunoaşte acum Dunărea drept „cel mai important corp de apă non-oceanic din Europa” şi o „viitoare axă centrală pentru Uniunea Europeană”. Principalii afluenţi ai Dunării includ râurile Tisa, Drava, Sava, Inn şi Prut.

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dunarea,
intrebare,
romani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.