Intre ei, liderii

Postat la 02 octombrie 2006 1 afişăre

Petrom si Rompetrol Rafinare (rafinaria grupului Rompetrol, care are cele mai importante operatiuni din cadrul grupului) se afla in top 3 (pe primul, respectiv al treilea loc) ale primelor companii private din Romania dupa cifra de afaceri.

 

PETROM: a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 2.969 mil. euro, in crestere cu 38,5% fata de 2004. Cea mai mare companie din Romania are rezerve estimate la circa 1 miliard de barili echivalent petrol (la care se adauga cele 13 mil. barili din Rusia), o capacitate anuala de rafinare de 8 milioane de tone si 553 de benzinarii.

 

ROMPETROL RAFINARE: in 2005 a avut o cifra de afaceri de 1.754 mil. euro. Toate companiile controlate de Rompetrol (in afara de Dyneff, cu o cifra de afaceri de 100 mil. euro) au avut anul trecut rezultate cumulate aproximative de 2.713 mil. euro.

 

TINTE: oficialii Rompetrol estimeaza pentru urmatorii cinci ani o cifra de afaceri intre 12 si 20 mld. dolari. Nevoile de investitii ale grupului sunt estimate la aproximativ 1 mld. dolari in urmatorii 3 - 5 ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Intre ei,
liderii
/actualitate/intre-ei-liderii-1007019
1007019
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.