Între calm şi panică: Bursele americane deschid şedinţa de miercuri pe creşteri, în timp ce bursele europene fluctuează

Autor: Alex Ciutacu Postat la 26 februarie 2020 49 afişări

Între calm şi panică: Bursele americane deschid şedinţa de miercuri pe creşteri, în timp ce bursele europene fluctuează

Indicele bursier Dow Jones a deschis şedinţa de tranzacţionare de miercuri pe o creştere de 1%, adică în creştere cu 269 de puncte, în timp ce indicii S&P 500 şi Nasdaq au înregistrat creşteri de 1,1%, respectiv 1,4%.

Cu toate acestea, bursele fluctuează, încât la ora 17.15, la scurt timp după deschiderea şedinţei de tranzacţionare pe piaţa din SUA, creşterile s-au mai temperat – Dow Jones fiind pe o creştere de doar 0,7%, iar S&P 500 pe creştere de 0,8%.

Bursele încearcă să îşi revină după ce panica generată în jurul epidemiei de coronavirus a adus ieri cele mai proaste două şedinţe consecutive din ultimii patru ani, anulând avansul din 2020, şi nu numai.

Preşedintele american Donald Trump a încercat să încurajeze bursa prin postări pe contul său de Twitter în care a scris că „bursa arată foarte bine” – încercând să apeleze la investitorii care cumpără de obicei atunci când piaţa este în scădere.

În acelaşi timp, bursele europene au fluctuat miercuri toată ziua, indicele principal al bursei din Paris, CAC 40, se tranzacţionează pe o scădere de 0,3% la momentul redactării acestui material.

Indicele DAX 30, principalul indice bursier din Germania se tranzacţionează pe o scădere de 0,6%, după ce a fluctuat toată ziua.

Ce face bursa de la Bucureşti

Bursa de Valori Bucureşti a deschis în scădere şedinţa de miercuri şi a continuat aceeaşi tendinţă şi după prânz, pe fondul temerilor legate de rapiditatea cu care se extinde epidemia de coronavirus în lume.

Indicele principal BET înregistra miercuri la ora 12.30 o scădere de 2,3%, evoluţie determinată în principal de scăderile acţiunilor Alro Slatina (4,3%), Purcari (3,3%) şi Digi (3,2%), iar cea mai abruptă scădere o avea indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia celor cinci SIF-uri şi a Fondului Proprietatea.

Acţiunile producătorului de aluminiu Alro Slatina (simbol bursier ALR) au continuat să scadă miercuri la Bursă la ora 14.20 cu până la 9,52%, la 1,9 lei pe unitate, după ce investitorii au tranzacţionat acţiuni de 98.500 de lei, arată datele BVB.

O posibilă explicaţie a scăderii acţiunilor din ultimele şedinţe ar putea fi temerile legate de efectele pe care epidemia de coronavirus le-ar putea avea asupra economiei şi în special asupra sectorului energetic, în care şi Alro Slatina activează.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.