Ministerul Economiei anunţă românii care vor să-şi anuleze vacanţele din cauza coronavirusul îşi pot recupera banii integral

Autor: Mihai Gongoroi Postat la 26 februarie 2020 156 afişări

Ministerul Economiei anunţă românii care vor să-şi anuleze vacanţele din cauza coronavirusul îşi pot recupera banii integral

Persoanele care şi-au cumpărat vacanţe şi vor să le anuleze, în cazul unor circumstanţe inevitabile şi extraordinare, au posibilitatea să îşi recupereze integral sumele plătite către operatorii de turism, însă nu pot beneficia de despăgubiri suplimentare, a anunţat miercuri Ministerul Economiei.

Anunţul ministerului vine după o întâlnire ţinută marţi între şefii ANPC, secretarul de stat pe Turism din Ministerul Economiei, Răzvan Pârjol, şi Nicolae Demetriate, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

„Având în vedere extinderea epidemiei de coronavirus, s-au discutat viitorii paşi care trebuie urmaţi pentru eventualele sesizări şi reclamaţii din partea consumatorilor. Se recomandă tuturor turiştilor să trateze cu calm această situaţie, să respecte măsurile de prevenire recomandate de autorităţile sanitare şi să-şi continue planurile de călătorie în zonele în care companiile aeriene operează normal. Din punct de vedere legal, persoanele care şi-au cumpărat vacanţe şi doresc să le anuleze, în cazul unor circumstanţe inevitabile şi extraordinare, au posibilitatea să îşi recupereze integral sumele plătite către operatorii de turism, însă nu pot beneficia de despăgubiri suplimentare", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Potrivit acestuia, orice persoană are dreptul să înceteze contractul privind pachetul de servicii de călătorie înainte de începerea executării pachetului fără a plăti penalităţi în cazul unor circumstanţe inevitabile şi extraordinare care se produc la locul de destinaţie sau în vecinătatea imediată a acestuia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turişti,
recupera,
vacanţe

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.