Intrarea Poloniei în zona euro va fi probabil blocată până la sfârşitul deceniului

Postat la 08 iulie 2013 33 afişări

Polonia nu va putea adopta euro în anii următori, din cauza unui impas parlamentar care ar putea dura până în 2019, a indicat premierul polonez, Donald Tusk, într-un interviu pentru cotidianul Gazeta Wyborcza.

Intrarea Poloniei în zona euro va fi probabil blocată până la sfârşitul deceniului

 "Nu vom intra în zona euro fără să schimbăm constituţia. Nu avem majoritatea necesară în prezent, iar intuiţia îmi spune că nu o vom avea nici în mandatul următor", a spus Tusk.

Schimbarea constituţiei necesită sprijinul a două treimi din parlamentari, majoritate pe care guvernul nu o are, întrucât principalul partid de opoziţie, PiS, se opune adoptării euro.

Umătoarele alegeri parlamentare au loc în 2015, iar mandatele durează patru ani, astfel că procesul de aderare la euro ar putea rămâne blocat cel puţin până în 2019, a spus Tusk.

Cele mai recente sondaje de opinie arată că formaţiunea Platforma Civică a premierului Tusk se află la câteva procente în urma PiS, partid eurosceptic, în privinţa intenţiei de vot a populaţiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/intrarea-poloniei-in-zona-euro-va-fi-probabil-blocata-pana-la-sfarsitul-deceniului-11108310
11108310
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.