Intesa Sanpaolo Bank Romania are un nou CEO: Ezio Salvai

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 20 iulie 2011 66 afişări

Ezio Salvai este, incepand cu luna iulie, noul director general al Intesa Sanpaolo Bank Romania, responsabil pentru coordonarea tuturor activitatilor, strategia bancii si aprobarea noului business plan aprobat in luna aprilie de Intesa Sanpaolo Group.

Salvai il inlocuieste pe Nicola Calabro, care dupa incheierea mandatului a plecat sa ocupe functia de director general la Banca di Trento e Bolzano, parte a grupului Intesa Sanpaolo.

Ezio Salvai a fost in ultimii trei ani pesedinte al consiliului de administratie al Banka Koper din Slovenia. El si-a inceput experienta bancara in 1972, in cadrul Istituto Bancario Sanpaolo din Torino si a fost implicat in diverse functii executive, atat pe piata italiana, cat si pe cea internationala.

Italianul este unul dintre cei mai experimentati manageri din cadrul diviziei banci subsidiare internationale a grupului Intesa Sanpaolo. A fost seful departamentului ce a coordonat bancile din Europa Centrala si de Est imediat dupa formarea Intesa Sanpaolo Group. A avut un mandat de cinci ani in calitate de CEO si membru al boardului si in cadrul Inter Europa Bank din Ungaria.

In ultimii cinci ani a facut parte din consiliul de supraveghere al mai multor banci ale Intesa Sanpaolo - in calitate de vicepresedinte al VUB (Slovacia), presedinte al Intesa Sanpaolo Banka (Bosnia-Hertegovina) si membru al boardului mai nou-infiintatei Intesa Sanpaolo Card.

Noua structura a consiliului de administratie al Intesa Sanpaolo Bank este in prezent urmatoarea:

Giovanni Ravasio - presedinte CA;

Ezio Salvai - membru;

Daniele Bordina - membru;

Riccardo Gianluca Poli - membru;

Giampiero Trevisan - membru;

Ioan Mihail Anca - membru;

Adriana Saitta - membru.

Intesa Sanpaolo Bank este parte a Grupului Intesa Sanpaolo, una dintre cele mai importante institutii financiar-bancare din zona euro. Activitatile internationale ale grupului sunt concentrate in regiunea Europei Centrale si de Est, precum si in bazinul mediteranean, unde opereaza in 13 tari printr-o retea de circa 1.800 de unitati cu 8,6 milioane de clienti.

Intesa Sanpaolo Bank Romania este o banca de talie mica, avand active de 864 milioane de euro la sfarsitul anului trecut. A incheiat anul 2010 cu o pierdere de 9 milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/intesa-sanpaolo-bank-romania-are-un-nou-ceo-ezio-salvai-8509497
8509497
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.