INTERVIU Bălăceanu-Stolnici despre ce reprezintă Regina Ana, soţia ultimului Rege al României

Postat la 13 august 2016 375 afişări

Istoricul Constantin Bălăceanu-Stolnici a vorbit într-un interviu EXCLUSIV acordat MEDIAFAX despre viaţa Reginei Ana, ce a reprezentat pentru români şi dacă este pregătită România să revină la monarhie.

"Regina Ana înainte de a se mărita, a fost vânzătoare la New York, nu trebuie să uităm, deşi era scoborâtoare din familia mare, din Bourbon-Parma. Împreună cu Regele Mihai a avut o fermă care nu era lucru uşor de condus şi care nu le crea un confort care să fie corespunzător cu rangul pe care îl aveau şi cu educaţia primită" a declarat istoricul Constantin Bălăceanu-Stolnici în interviul acordat agenţiei MEDIAFAX.

Totodată acesta a mai spus că în căsnicia de 68 de ani pe care a avut-o cu Regele Mihai "au avut şi momente dificile" şi că traiul în exil nu a fost unul uşor. "A avut un moment dificil când a fost alungată din ţară, împreună cu Regele, când l-au hăituit şi l-au vânat pe şoseaua spre Curtea de Argeş. Deci a trecut prin momente foarte dificile. Dar eu cred că, una peste alta, a avut o viaţă de familie fericită. Poate că o singură umbră a fost – asta e extrapolarea mea – că n-a avut un băiat".

Cât priveşte revenirea la monarhie, academicianul spune: “Ar fi o formă de regim extrem de favorabilă revenirea la monarhie, dar lucrurile depind de conjunctura politică şi de modul cum evoluează mentalitatea populatiei, că populaţiile au o mentalitate care este foarte greu de controlat şi care se poate schimba de la oră la oră câteodată”.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.