Instanţa supremă a respins recursul formulat de Euroins România împotriva deciziei ASF

Autor: Alexandru Nanu Postat la 13 ianuarie 2024 64 afişări

Instanţa supremă a respins recursul formulat de Euroins România împotriva deciziei ASF

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins recursul Euroins România împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti de a nu admite executarea deciziei Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) privind ridicarea autorizaţiei de funcţionare.

Curtea de Apel Bucureşti a respins, ca neîntemeiată, cererea Euroins de suspendare a deciziei ASF prin care i s-a retras autorizaţia de funcţionare, s-a constatat starea de insolvenţă şi s-a promovat cererea privind deschiderea procedurii falimentului împotriva acesteia, conform informaţiilor transmise de ASF anul trecut .

Sedinţa de judecată a avut loc în data de 11 ianurie 2024, la ora 09:00, detaliile soluţiei fiind următoarele: “Respinge excepţia nulităţii recursului incident invocată de recurentele-reclamante. Respinge recursul principal declarat de reclamantele Euroins România Asigurare Reasigurare S.A., prin lichidator judiciar provizoriu CITR Filiala Bucureşti SPRL şi Euroins Insurance Group AD şi recursul incident declarat de pârâta Autoritatea de Supraveghere Financiară împotriva sentinţei nr. 745 din 27 aprilie 2023 a Cur?ii de Apel Bucureşti - Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondate. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, conform art. 402 Cod procedură civilă, astăzi, 11 ianuarie 2024.”, conform detaliilor de pe site-ul ICCJ.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.