Instanţa a decis pedeapsa lui Vîntu ţinând cont de handicapul locomotor şi sănătatea precară

Postat la 15 februarie 2012 12 afişări

Sorin Ovidiu Vîntu a primit pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă o pedeapsă de şase luni de închisoare ţinând cont de handicapul locomotor şi sănătatea precară a acestuia, dar instanţa a dispus executarea pentru ca scopul pedepsei să fie atins şi să constituie un avertisment suficient.

Judecătoria Sectorului 1 a decis, în 3 februarie, condamnarea lui Sorin Ovidiu Vîntu la şase luni de închisoare cu executare şi a lui Ion Ilie Cezar la cinci luni, pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă. Instanţa arată în motivarea deciziei că fapta de care este acuzat Sorin Ovidiu Vîntu este dovedită, gravă, dar că nu se poate stabili o pedeapsă mai mare în cazul acestuia din cauza stării sale precare de sănătate şi a "handicapului locomotor major" al acestuia. Totodată, judecătorul notează că deşi pedeapsa aplicată, de şase luni de închisoare, este una sub minimul special, ea trebuie să fie executată de către omul de afaceri pentru a-şi atinge scopul.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
justitie,
sorin ovidiu vintu,
santaj,
pedeapsa
/actualitate/instanta-a-decis-pedeapsa-lui-vintu-tinand-cont-de-handicapul-locomotor-si-sanatatea-precara-9235843
9235843
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.