Instalaţiile solare în SUA se vor tripla până în 2027 datorită proiectului de lege privind clima

Postat la 11 septembrie 2022 31 afişări

Instalaţiile solare în SUA se vor tripla până în 2027 datorită proiectului de lege privind clima

Piaţa americană de energie solară aproape se va tripla în următorii cinci ani, după ce preşedintele Joe Biden a promulgat cea mai mare lege privind clima din istoria SUA, potrivit unui nou raport al Asociaţiei Industriilor de Energie Solară şi Wood Mackenzie, conform CNBC.

Raportul, publicat joi, prevede o creştere a pieţei americane cu 40% mai mare decât previziunile anterioare până în 2027, pe fondul legislaţiei favorabile.

“Legea de reducere a inflaţiei a oferit industriei solare cea mai mare siguranţă pe termen lung”, a declarat Michelle Davis, analist principal la Wood Mackenzie, într-un comunicat.

“Zece ani de credite fiscale pentru investiţii contrastează puternic cu prelungirile de unul, doi sau cinci ani pe care industria le-a experimentat în ultimul deceniu. Nu este o exagerare să spunem că IRA va duce la o nouă eră pentru industria solară din SUA”, a adăugat ea.

Raportul estimează că totalul instalaţiilor solare din toate segmentele de piaţă va creşte de la 129 gigawaţi (GW) în prezent la 336 GW în următorii cinci ani.

Însă, pe termen scurt, raportul precizează că problemele care afectează industria, inclusiv întârzierile din lanţul de aprovizionare, vor continua să limiteze creşterea.

În al doilea trimestru din 2022, industria a instalat 4,6 GW de energie solară nouă, în scădere cu 12% de la an la an, dar în creştere cu 12% faţă de primul trimestru. Pentru întregul an, estimările se situează acum la 15,7 GW adăugaţi, ceea ce ar fi cel mai mic total anual din 2019.

Raportul a atribuit o mare parte din încetinirea recentă anchetei Departamentului Comerţului privind importurile de energie solară din Cambodgia, Malaezia, Thailanda şi Vietnam. În iunie, Casa Albă a suspendat noile tarife pentru energia solară pentru doi ani, dar lunile de incertitudine au blocat noile instalaţii solare, în timp ce dezvoltatorii aşteptau să se clarifice politicile viitoare.

“În întreaga industrie solară, volumele din al doilea trimestru ar fi fost mai mari dacă nu ar fi existat constrângeri ale lanţului de aprovizionare şi încetinirea la nivelul întregii industrii din martie până în iunie, cauzată de iniţierea anchetei anticircumvenţie”, se arată în raport.

Cel mai mult a fost afectată energia solară la scară utilitară, instalaţiile din al doilea trimestru au scăzut cu 25% faţă de anul trecut. Cu toate acestea, capacitatea nouă de 2,7 GW a crescut cu 17% faţă de primul trimestru. Pentru întregul an, Wood Mackenzie preconizează că energia solară la scară utilitară va cunoaşte cel mai slab an din 2018.

Un element pozitiv în al doilea trimestru a fost energia solară rezidenţială. Segmentul a stabilit al cincilea record trimestrial, cu 1,36 GW instalaţi. Cifra, care reprezintă o creştere de 37% de la an la an, reprezintă aproximativ 180.000 de clienţi noi.

Această creştere vine pe fondul unor întreruperi mai frecvente ale reţelei. California le-a cerut locuitorilor să reducă consumul, în timp ce temperaturile record duc cererea de energie electrică la noi maxime. Fenomenele meteorologice extreme cauzate de schimbările climatice au afectat, de asemenea, reţeaua electrică. De asemenea, preţurile la energie electrică aucrescut pe fondul creşterii preţurilor materiilor prime, ceea ce îi determină pe consumatori să se orienteze către energia solară.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.