Îngheaţă România. Avertizare meteo de ger, cu minus 18 grade

Postat la 11 ianuarie 2022 245 afişări

Îngheaţă România. Avertizare meteo de ger, cu minus 18 grade

ANM a emis o informare meteo valabilă de marţi până joi, când vremea devine geroasă, cu temperaturi de minus 18 grade. Se anunţă vânt puternic, cu precădere pe litoral.

În intervalul marţi, ora 20.00 – joi, ora 18.00, vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa, la început în nord-vest şi centru, unde minimele vor fi de -15...-10 grade, iar miercuri spre joi (12/13 ianuarie) în cea mai mare parte a ţării.

Valorile minime se vor situa, în general, între -18 şi -8 grade. Temperaturile maxime vor fi preponderent negative.

Vântul va mai avea intensificări în estul şi sud-estul teritoriului, cu viteze la rafală, în general de 50...55 km/h, mai ridicate pe litoral, în noaptea de marţi spre miercuri (11/12 ianuarie) şi pe parcursul zilei de miercuri (12 ianuarie) dar în diminuare şi restrângere ca arie.

Marţi între orele 11.00 – 23.00 va fi în vigoare un Cod galben de vânt puternic.

Vântul va continua să prezinte intensificări în estul Munteniei, Dobrogea şi în jumătatea de sud a Moldovei, temporar cu viteze de 55...65 km/h. În zona Carpaţilor de Curbură şi pe litoral, rafalele vor depăşi 65...75 km/h.

Cititi mai multe pe www.mediafx.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grade,
avertizare meteo,
ger

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.