Informaţia momentului în România! Autorităţile au luat o decizie fără precedent

Autor: Andreea Tobias Postat la 15 septembrie 2023 283 afişări

Informaţia momentului în România! Autorităţile au luat o decizie fără precedent

România va da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiţiei dacă va va insista să-şi exercite abuziv dreptul de veto în privinţa aderării României la spaţiul Schengen, spune premierul Marcel Ciolacu.

„Veto-ul exprimat de Austria nu ţine de criteriile pe care România deja le-a îndeplinit. Este vorba doar de o decizie arbitrară, nejustificată. Austria nu are niciun temei juridic pentru a se opune aderării României la spaţiul Schengen. Este doar o atitudine abuzivă! România a îndeplinit toate criteriile, iar Comisia Europeană a confirmat deja acest lucru”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Drept urmare, în cazul în care Guvernul austriac va insista să-şi exercite abuziv dreptul de veto, România îşi va apăra interesul naţional şi va da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiţiei: „Dacă nu vom găsi o rezolvarea amiabilă, Austria va trebui să suporte pierderile înregistrate de ţara noastră”.

Austria a respins apelul Ursulei von der Leyen, care ceruse Vienei să-şi ridice veto-ul asupra admiterii României şi Bulgariei în spaţiul Schengen, şi refuză în continuare admiterea României şi Bulgariei în Schengen.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
austria,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.