Industria dă semne de oboseală: Producţia industrială s-a redus cu 7% în aprilie şi 4,6% în primele patru luni din 2023, după scăderi la producţia de energie electrică şi termică, gaze şi în industria prelucrătoare

Autor: Roxana Rosu Postat la 14 iunie 2023 14 afişări

Industria dă semne de oboseală: Producţia industrială s-a redus cu 7% în aprilie şi 4,6% în primele patru luni din 2023, după scăderi la producţia de energie electrică şi termică, gaze şi în industria prelucrătoare

Producţia industrială s-a redus în aprilie cu 7,1% faţă de perioada similară din 2022, ca serie brută, pe fondul scăderilor înregistrate de industria prelucrătoare (-8%) şi de producţia şi furnizarea  de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-4,1%), arată datele publicate miercuri de INS.

În acelaşi interval, industria extractivă a avut o creştere de 0,4%.

Ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia industrială s-a diminuat în aprilie 2023 cu 4,6% faţă de aprilie 2022.

Şi faţă de luna martie 2023, producţia a fost mai mică în aprilie, atât ca serie brută (-17,3%), cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (-0,8%).

Per total, în primele patru luni din acest an, producţia industrială a fost mai mică atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (-4,6%, fiecare), ca efect al scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-11,4%) şi industriei prelucrătoare (-3,7%).

Industria extractivă a crescut cu 1,4%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia s-a redus ca urmare a scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea  de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-11%) şi industria prelucrătoare (-4%). Industria extractivă  a crescut cu 1,4%.  

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
industrie,
serie,
productie,
aer conditionat

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.