Indira Crasnea, Mediafax: Comisia Europeana a mangaiat cu retinere crestetul Justitiei

Postat la 20 iulie 2011 37 afişări

Comisia Europeana a mangaiat cu retinere crestetul Justitiei romane, spunand ca ravna DNA in a inghesui prin colturi "caracatitele" coruptiei de cinci stele este convingatoare, dar ca, "vai!", ceva se poticneste pe drum si picam in vechea boala a esecului la finalizare.

De fapt, inaltii eurocrati din Comisie imboldesc, repetat, Justitia catre transparenta, obiectivitate, eficienta. Nu este vorba de a-i da branci intr-un sistem ideal, ci de a-i arata ca are metehne de care nu reuseste sau nu vrea sa se vindece si ca este cazul sa termine odata si odata cu bolitul. Si, de fiecare data, la Bucuresti, rabdarea si atentionarile comunitare se vad prin sticla unui pahar plin pe care poti lesne sa-l versi in capetele antipaticilor. De exemplu, presedintele Basescu a inteles din raportul comunitar ca trebuie sa dea lauri si nuiele la palma. Lauri pentru DNA, DGA, ANI, Parchetul General, Directia de Investigare a Fraudelor din IGPR si vargute pentru ICCJ, CSM, Parlament ( dar aici, mai cu blandete, supararea fiind ca institutia i-a aruncat mai cu greu pe alesii rai in bratele de otel ale dreptei judecati). Presedintele Geoana (al Senatului) a inteles din raport, via interpretarea presedintelui Basescu, ca Senatul e bun, dar ca il vad altii cum nu trebuie. Presedintele CSM a inteles cam la fel. Stam bine, dar, vezi Doamne, ne omoara lipsa de dialog si conlucrarea "adecvata".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
justitie,
indira crasnea,
mediafax,
comentariu
/actualitate/indira-crasnea-mediafax-comisia-europeana-a-mangaiat-cu-retinere-crestetul-justitiei-8510178
8510178
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.