Indicaţii artistice

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 17 septembrie 2018 30 afişări

Uneori, dintr-un sondaj în rândul trecătorilor iese o operă de artă instalată în spaţiul public, aşa cum o arată lucrarea „Points of Departure” expusă la San Francisco.

Indicaţii artistice

Este o creaţie a artistului Scott Oliver, care a stat într-o staţie de autobuz din oraş întrebându-i pe cei care aşteptau acolo unde s-au născut, încotro se îndreaptă în acel moment şi unde şi-ar dori să ajungă. La ultima întrebare trebuia să indice un loc în care n-au mai fost niciodată, iar lucrarea constă din indicatoare colorate instalate sub forma unor ramuri pe câţiva stâlpi amplasaţi printre palmieri. Printre cele 111 indicatoare care alcătuiesc „Points of Departure” se află unele care arată spre muntele Erebus din Antarctica ori spre liniile Nazca din Peru, precum şi unele scrise în rusă, spaniolă sau chineză, după limbile în care au răspuns cei care au completat chestionarul artistului. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.