Incredibil. OMS anunţă câte milioane de oameni au murit în lume de COVID în doi ani

Autor: Petru Mazilu Postat la 19 mai 2023 273 afişări

Incredibil. OMS anunţă câte milioane de oameni au murit în lume de COVID în doi ani

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că pandemia COVID a provocat în doi ani aproximativ 15 milioane de decese în întreaga lume, potrivit Sky News.

Calculele făcute de OMS arată că un total de 336,8 milioane de ani de viaţă au fost pierduţi la nivel global din cauza pandemiei care a fost declarată la începutul anului 2020.

Asta înseamnă că, în medie, fiecare deces provocat de pandemie a dus la o pierdere de peste 22 de ani de viaţă. Cei mai mulţi ani au fost pierduţi de persoanele cu vârste cuprinse între 55 şi 64 de ani.

Experţii subliniază că statistica arată efectele devastatoare ale pandemiei asupra lumii. De asemenea, evaluarea OMS privind sănătatea mondială analizează ameninţarea tot mai mare a bolilor netransmisibile (NCD), cum ar fi cancerul, afecţiunile cardiace şi diabetul. OMS avertizează că, dacă nu sunt controlate, acestea ar putea reprezenta 86% din totalul deceselor până în 2050.

În ciuda progreselor înregistrate în medicină, bolile netransmisibile sunt responsabile de aproape trei sferturi din totalul pierderilor de vieţi omeneşti din fiecare an. OMS solicită o acţiune „decisivă şi colectivă" pentru a aborda ceea ce descrie ca fiind „o ameninţare tot mai mare la adresa sănătăţii pentru generaţiile viitoare".

Documentul OMS include, în premieră, o secţiune dedicată efectelor asupra sănătăţii oamenilor provocate de schimbările climatice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oms,
covid,
decese

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.