Incidente la Rio de Janeiro, unde peste 10.000 de manifestanţi au susţinut o grevă a profesorilor

Postat la 08 octombrie 2013 41 afişări

Peste 10.000 de persoane, potrivit poliţiei, au defilat paşnic luni seara la Rio de Janeiro, susţinând revendicări ale cadrelor didactice, însă manifestaţia a degenerat ulterior, aproximativ 200 de anarhişti cu faţa acoperită de măşti provocând multiple pagube în centrul oraşului.

Incidente la Rio de Janeiro, unde peste 10.000 de manifestanţi au susţinut o grevă a profesorilor

 Strigând "Acest Guvern va cădea! Afară Cabral şi Paes!" (Sergio Cabral, guvernatorul Rio şi, respectiv, Eduardo Paes, primarul oraşului), mii de manifestanţi, profesori şi simpatizanţi au mărşăluit paşnic pe bulevardul Rio Branco până la Piaţa Cinelandia, unde se află sediul Consiliului Municipal.

Primele incidente au avut loc în această zonă, spre ora locală 20.00 (marţi, 2.00, ora României), ele fiind iniţiate de aproximativ 200 de "black blocs" (anarhişti mascaţi). Un autobuz a fost incendiat, geamurile mai multor chioşcuri şi agenţii bancare au fost sparte, iar scaune şi mobilier au fost stivuite ca baricade.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/incidente-la-rio-de-janeiro-unde-peste-10-000-de-manifestanti-au-sustinut-o-greva-a-profesorilor-11476468
11476468
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.