Începe restructurarea: UBS va închide câteva mii de conturi Credit Suisse de dimensiuni mai mici în Asia în încercarea de a spori profiturile băncii în 2024

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 21 martie 2024 15 afişări

Începe restructurarea: UBS va închide câteva mii de conturi Credit Suisse de dimensiuni mai mici în Asia în încercarea de a spori profiturile băncii în 2024

UBS Group AG intenţionează să închidă câteva mii de conturi Credit Suisse de valoare mai mică, la filiala sa de gestionare a averii din Asia Pacific, pentru a pune capăt relaţiilor cu randamente slabe, potrivit unor persoane familiare cu problema, raportează Bloomberg.

Creditorul revizuieşte conturile cu un sold de aproximativ 2 milioane de dolari sau mai puţin, au declarat persoanele în cauză, care au cerut să ofere declaraţii sub rezerva anonimatului. Majoritatea conturilor se află în centrele de afaceri din Singapore şi Hong Kong.

Mişcarea subliniază un efort mai amplu al UBS de a elimina părţile din Credit Suisse pe care nu le consideră suficient de profitabile după ce şi-a achiziţionat rivalul într-o preluare de stat de trei miliarde de franci elveţieni (15,95 miliarde RM) anunţată în urmă cu un an.

În ultimii ani, cei mai mari administratori de avere din lume au plasat Asia în centrul planurilor lor de creştere. Cu toate acestea, o scădere a economiei Chinei a făcut ca mulţi clienţi să tranzacţioneze la niveluri mult mai scăzute. UBS supraveghează active de aproximativ 3,9 trilioane USD (18,27 trilioane RM) la divizia sa de avere, dintre care 17% se află în Asia-Pacific.

Deşi banca intenţionează să-şi menţină clienţii în număr cât mai extins, conturile cu valoare mai mică nu generează randamente suficient de mari, conform surselor citate. Clienţii cu solduri mai mari tind să facă tranzacţii mai mari, generând comisioane mai mari.

Cu puţin peste patru ani în urmă, Credit Suisse şi-a creat o entitate în Europa în încercarea de a servi mai bine milionarii care aveau nevoie de consiliere pentru investiţii, dar nu de serviciile personalizate cerute de clienţii săi miliardari de top.

De la încheierea preluării Credit Suisse în iunie, UBS şi-a conturat o serie de obiective majore pentru integrarea fostului său rival, inclusiv un plan de economii de costuri de aproximativ 13 miliarde de dolari. Atât Ermotti, care a revenit la conducerea UBS anul trecut, cât şi preşedintele Colm Kelleher au avertizat că 2024 va fi un an mai dificil în ceea ce priveşte menţinerea costurilor la un nivel scăzut.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.