Încep lucrările de lărgire a bulevardului Prelungirea Ghencea

Postat la 04 septembrie 2019 1572 afişări

Încep lucrările de lărgire a bulevardului Prelungirea Ghencea

Contractul pentru realizarea lucrărilor de supralărgire a bulevardului Ghencea a fost semnat, miercuri, de primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi de reprezentantul constructorului, valoarea totală a proiectului, care prevede şi 300 de locuri de parcare, fiind de aproximativ 122 de milioane de euro.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a semnat, miercuri, contractul pentru lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea, lucrările urmând să înceapă de luni, 9 septembrie.

Investiţia denumită „Penetraţie Prelungirea Ghencea - Domneşti şi Supralărgire Bulevardul Ghencea'” are o durată de execuţie a contractului de 24 de luni. Contractul este în valoare de aproximativ 73,5 milioane euro fără TVA, costul total al proiectului fiind de aproximativ 122 milioane euro.

„Am semnat astăzi (miercuri – n.r.) contractul pentru obiectivul de investiţii <Penetraţie Prelungirea Ghencea - Domneşti şi Supralărgire Bulevardul Ghencea> un proiect esenţial de fluidizare a traficului din zonă! Mă bucur că, împreună cu specialiştii Primăriei Capitalei, reuşim să facem ce trebuia făcut de peste 20 de ani! Lucrările (...) vor începe chiar de luni, 9 septembrie, iar durata execuţiei contractului este de 24 de luni”, a spus primarul general, Gabriela Firea.

De asemenea, primarul general a explicat că noua arteră, care va avea aproximativ 6 kilometri, va avea cale dublă de tramvai, două benzi de circulaţie pe sens, pistă de biciclete (dublu sens, amplasată pe o sigura parte a arterei), trotuare şi spaţii verzi între acestea şi partea carosabila.

Totodată, se va realiza şi un nod intermodal (tramvai 41, autobuze şi microbuze ale liniilor preorăşeneşti) precum şi o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri.

Primele lucrări care vor fi realizate vor fi cele de demolare.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecţia cu strada Braşov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi şi se termină la intersecţia cu Centura Municipiului Bucureşti, într-un nod intermodal.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ghencea,
bulevard,
lucrari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.