Inca un militar roman a murit in timpul unei misiuni in Afganistan

Postat la 10 mai 2011 28 afişări

Caporalul Catalin Ionel Marinescu din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab" a murit, marti, in timpul unei misiuni in provincia Zabul din Afganistan, informeaza Ministerul Apararii Nationale. Potrivit MApN, in timpul desfasurarii unei misiuni de patrulare pe autostrada A1, militarul executa cercetarea terestra a unui obiectiv, conform procedurilor.

"In urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, caporalul a fost grav ranit, fiind transportat de urgenta cu un elicopter echipat MEDEVAC la Spitalul Militar din baza Lagman pentru ingrijiri medicale. Cu toate eforturile depuse de personalul medical pentru salvarea vietii sale, caporalul Marinescu a decedat", se arata in comunicat. Militarul avea 28 de ani si era necasatorit. "Ministrul Apararii Nationale Gabriel Oprea a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a caporalului Catalin-Ionel Marinescu, care si-a sacrificat viata sub culorile Drapelului national, savarsind acte de devotament exceptional in timpul executarii misiunii in teatrul de operatii din Afganistan", potrivit MapN.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/inca-un-militar-roman-a-murit-in-timpul-unei-misiuni-in-afganistan-8256087
8256087
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.