Încă un kg de purtat de către elevi. În primul capitol din manual copiii vor învăţa pornirea şi oprirea din mers. Vedeţi AICI cum arată manualul de Educaţie Fizică şi Sport

Postat la 29 iulie 2017 65 afişări

Liviu Pop, ministrul Educaţiei, a declarat, vineri, la Sibiu, că majoritatea statelor din Uniunea Europeană au manual de sport, precizând că este important ca un copil de clasa a V-a să ştie să facă mişcare corect.

Încă un kg de purtat de către elevi. În primul capitol din manual copiii vor învăţa pornirea şi oprirea din mers. Vedeţi AICI cum arată manualul de Educaţie Fizică şi Sport

"Majoritatea statelor din Uniunea Europeană au manual de sport pentru clasa a V-a. De exemplu Franţa. Nu este decizia Ministerului Educaţiei, aceste programe făcute de experţi ai Academiei Române, alături două instituţii care se ocupă de elaborarea programelor şcolare şi rescrierea programei şcolare. Este pentru prima dată când s-a introdus acest manual în România.

Este util şi pentru părinţi şi pentru elevi. Sunt trei manuale. Profesorii vor stabili pe care vor lucra. Acest manual e un intrument care poate fi folosit cu succes şi de elev, şi de părinte şi de profesor. Vedem reclame să facem mişcare 30 de minute zilnic, dar nu prea ştim să facem asta. Cred că e important ca un copil de clasa a V-a să ştie cum să facă mişcare corect, cum să se îmbrace la o oră de sport. O să încurajez orele de sport şi pentru clasele 9- 12", a declarat ministrul Educaţiei.

Liviu Pop a dat asigurări că toţi copiii de clasa a V-a vor avea manualele necesare. Ministrul a anunţat că este prima dată când copiii de la clasa a V-a vor avea disciplina informatică.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.