Nicolae Bădălău, numărul doi în PSD, şi-a dat SINGUR lege ca să ajungă şef al Curţii de Conturi

Postat la 28 iulie 2017 701 afişări

Cum te pregăteşti pentru un post la care râvneşti? Schimbi legea. Asta a făcut senatorul Niculae Bădălău, preşedintele executiv al PSD, care vrea să ajungă şef al Curţii de Conturi, din toamnă. Pentru că legea nu îi permitea, neavând studii în domeniu, a modificat-o.

Nicolae Bădălău, numărul doi în PSD, şi-a dat SINGUR lege ca să ajungă şef al Curţii de Conturi

Al doilea om în PSD, Niculae Bădălău, vrea să lase politica, din toamnă, pentru a ajunge şef al Curţii de Conturi, au precizat surse din conducerea PSD. Funcţia va rămâne vacantă la sfârşitul lunii noiembrie, atunci când îi expiră mandatul lui Nicolae Văcăroiu.

Un singur obstacol stătea în calea lui Bădălău. Legea. Care prevedea că pentru a fi consilier al Curţii Conturi trebuie să ai studii juridice sau economice şi experienţă de zece ani în domeniu. Pentru că timp să se recalifice nu mai avea, Bădălău a modificat legea şi a adăugat şi studiile inginereşti printre cele acceptate.

Potrivit CV-ului său, Niculae Bădălău este absolvent al Facultăţii de Inginerie şi a lucrat peste zece ani ca şef punct de lucru, şef lot, diriginte şi administrator de şantier.

Amendamentul a fost depus de senatorul PSD la o lege iniţiată de mai mulţi colegi de-ai săi din PSD, care reglementa pensiile de urmaş ale angajaţilor Curţii de Conturi. Legea a fost votată de toţi senatorii, cu o singură excepţie, la sfârşitul lunii mai. În paralel, deputatul PSD Tudor Ciuhodaru a iniţiat un proiect identic, scrie realitate.net

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lege,
psd,
conturi,
curte,
sef,
niculae,
studiu,
toamna,
modificare,
refuz,
executiv

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.