Încă un gigant bancar pe marginea prăpastiei. Cea mai mare bancă europeană va elimina active de 100 de miliarde de dolari şi lasă fără loc de muncă 35.000 de oameni

Autor: Dorin Oancea, Ana Petrescu, Mediafax Postat la 18 februarie 2020 41766 afişări

Încă un gigant bancar pe marginea prăpastiei. Cea mai mare bancă europeană va elimina active de 100 de miliarde de dolari şi lasă fără loc de muncă 35.000 de oameni

HSBC, cea mai mare bancă europeană, va va elimina active în valoare de 100 miliarde de dolari. Holdingul bancar va restructura activităţile din SUA şi din Europa, ceea ce va însemna eliminarea a 35.000 de locuri de muncă în trei ani, anunţă Reuters.

Banca se confruntă cu încetinirea creşterii pe pieţele sale majore, epidemia de coronavirus, retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, precum şi reducerea dobânzile bancare de către băncile centrale.

„Programul va face ca numărul de angajaţi să scadă de la 235.000 la mai aproape de 200.000 în următorii trei ani”, a declarat Noel Quinn, directorul executiv interimar.

HSBC este cea mai mare bancă din Europa după active, care realizează cea mai mare parte a veniturilor sale în Asia. Profitul înainte de impozitare a scăzut cu o treime, până la 13,35 miliarde de dolari în 2019, cu mult sub estimarea de 20,03 miliarde de dolari.

În Statele Unite, HSBC va închide aproximativ o treime din cele 224 de sucursale şi va viza doar clienţii internaţionali şi mai bogaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hsbc,
banca,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.