Încă o zi liberă pentru români. Deputaţii tocmai au votat legea. DETALII

Postat la 30 iunie 2021 3272 afişări

Încă o zi liberă pentru români. Deputaţii tocmai au votat legea. DETALII

Un proiect de lege iniţiat de USR-PLUS prevede acordarea unei zile libere angajaţilor care se vaccinează împotriva Covid-19, precum şi elevilor şi studenţilor.

Legea a fost adoptată în Camera Deputaţilor,care este for decizional, cu 263 de voturi ”pentru”, 30 ”împotrivă” şi 4 ”abţineri”.

”Persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi:

a) o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării, în cazul angajaţilor

b) o zi scutire de frecvenţă, în ziua vaccinării, în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor” - se arată în actul normativ.

Deputaţii au votat o iniţiativă a USR prin care atât angajaţii de la stat, cât şi cei de la privat primesc liber în ziua în care se vaccinează, şi la prima doză, şi la rapel. Beneficiarii au obligaţia să prezinte angajatorului o adeverinţă şi să se asigure că liberele nu se suprapun cu ale altor colegi.

De asemenea, elevii şi studenţii pot lipsi de la cursuri. Iniţial, proiectul fusese respins de Senat şi nici Guvernul nu susţinea acordarea de facilităţi în schimbul vaccinării, scrie stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deputati,
lege

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.