Încă o victorie pentru Kovesi. A câştigat la CEDO procesul prin care a contestat revocarea din funcţia de şef al DNA

Postat la 05 mai 2020 270 afişări

Încă o victorie pentru Kovesi. A câştigat la CEDO procesul prin care a contestat revocarea din funcţia de şef al DNA

Judecătorii Curţii Europene a Drepturilor Omului au ajuns la concluzia că demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA a fost abuzivă. Magistraţii au ajuns la concluzia că fosta şefă a DNA nu a avut cum să conteste decizia.

Judecătorii Curţii Europene a Drepturilor Omului au ajuns la concluzia că demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA a fost abuzivă şi că fosta şefă a DNA nu a avut cum să conteste decizia.

Mai mult, CEDO spune că dreptul la liberă exprimare i-a fost încălcat Laurei Codruţa Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi a atacat în decembrie 2018 la CEDO decizia prin care a fost revocată din funcţia de procuror-şef al DNA. În plângere se arăta că au fost atacate drepturile omului.

„Am formulat în luna decembrie 2018 o plângere, în nume personal, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în care am arătat că au fost încălcate mai multe drepturi prevăzute în Convenţia Europeană a Drepturilor Omului în ceea ce priveşte revocarea din funcţia de procuror şef al DNA ca urmare a Deciziei nr.358 din 30 mai 2018 pronunţată de Curtea Constituţională. Motivele pe care le-am invocat în acţiune au vizat faptul că, prin decizia sa, Curtea Constituţională a hotărât revocarea din funcţie, deşi, nu am avut calitatea de parte în conflictul soluţionat de instanţa constituţională, nu am fost citată în faţa Curţii Constituţionale şi nu am avut posibilitatea de a avea cel puţin calitatea de <intervenientă> pentru a exprima un punct de vedere în apărarea mea”, se arăta într-un răspuns al Laurei Codruţa Kovesi, transmis de biroul de presă al Parchetului General.

Potrivit fostei şefe DNA, decizia Curţii Constituţionale nu a putut fi contestată, inexistenţa unei căi de atac fiind stabilită de însăşi motivarea Deciziei Curţii Constituţionale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
demitere,
dna,
drepturile omului

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.