Incă o ţară europeană se pregăteşte de situaţia Italiei în epidemia de coronavirus

Postat la 12 martie 2020 2389 afişări

Incă o ţară europeană se pregăteşte de situaţia Italiei în epidemia de coronavirus

Franţa se pregăteşte pentru o situaţie asemănătoare cu cea din Italia în privinţa îmbolnăvirilor de coronavirus, iar Guvernul de la Paris introduce noi măsuri pentru încetinirea epidemiei.

Franţa se pregăteşte de "scenariul italian" în privinţa creşterii cazurilor de infectare şi deceselor cauzate de coronavirus, a declarat joi Jérôme Salomon, directorul general al Departamentului pentru Sănătate de la Paris.

"Scenariul italian: trebuie să fim pregătiţi pentru el", a afirmat Jérôme Salomon, conform cotidianului Financial Times.

Eric Caumes, directorul Departamentului de boli infecţioase al Spitalului "Pitié Salpêtrière" din Paris, a declarat că numărul cazurilor creşte rapid. "Secţiile de terapie intensivă se umplu rapid. Există riscul să ajungem să fim nevoiţi să alegem între pacienţii bolnavi de coronavirus şi alţii. În curând, vom fi în aceeaşi situaţie ca Italia", a afirmat Eric Caumes într-o dezbatere organizată de postul tv LCI.

Eric Caumes a cerut Guvernului de la Paris să aplice măsuri stricte precum cele din Italia, inclusiv limitarea deplasărilor.

Franţa se confruntă cu cea mai gravă criză medicală din ultimul secol, a declarat joi seară preşedintele Emmanuel Macron, în condiţiile în care bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 2.876 de cazuri şi 61 de persoane au decedat.

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 1.016 morţi în Italia, iar numărul persoanelor infectate a depăşit 15.000, au anunţat joi seară autorităţile italiene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
italia,
epidemie,
pregateste,
paris,
franta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.