Încă o importantă ţară europeană ia măsuri extreme pentru a opri răspândirea coronavirusului

Postat la 12 martie 2020 8483 afişări

Încă o importantă ţară europeană ia măsuri extreme pentru a opri răspândirea coronavirusului

Polonia a închis toate şcolile, muzeele şi cinematografele, în timp ce capitala Ucrainei, Kiev, va închide toate centrele educaţionale din cauza temerilor de răspândire a coronavirusului, în ciuda faptului că cele două ţări au rate mai mici de infecţie în comparaţie cu restul Europei, scrie Daily Mail. 

În cadrul unei conferinţe speciale cu privire la coronavirus, miniştrii polonezi au spus că preşcolarii şi şcolarii vor înceta să meargă la şcoală de joi. Universităţile, muzeele, teatrele şi cinematografele se vor închide şi ele de joi timp de două săptămâni, au spus oficialii, atât în Polonia cât şi în Kiev.

Polonia a confirmat 26 de cazuri de coronavirus, dar analizând cât de rapid se răspândeşte virusul în unele alte ţări europene, guvernul a decis să ia măsuri preventive, au spus oficialii. Primarul Kievului, Vitaly Klitschko, a declarat că introduce „măsuri preventive” similare, deşi în Ucraina s-a înregistrat un singur caz.

Ratele de infecţie atât în Polonia cât şi în Ucraina sunt mult mai mici decât în restul Europei. Marea Britanie are 382 de cazuri confirmate de boală şi şase victime.

„Ne aflăm într-o situaţie foarte dificilă, dar exemplul Italiei ne arată că această poziţie poate fi mult mai dificilă”, a declarat în conferinţa de presă premierul polonez Mateusz Morawiecki.

„Nu există ameninţări epidemiologice în şcoli, încercăm doar să prevenim (virusul să se răspândească)”, a declarat ministrul Sănătăţii, Lukasz Szumowski, în aceeaşi conferinţă. El a spus că copiii trebuie să stea acasă şi să se abţină de la utilizarea mijloacelor de transport în comun. Marţi, ministrul dezvoltării din Polonia a declarat că în 2020, creşterea economică ar putea fi cu 0,5 până la 1,3 puncte procentuale mai mică decât se aşteptase. Bugetul de stat presupune o creştere brută a produsului intern la 3,7% în acest an. „Nu există pericolul ca deficitul public general să depăşească 3% din PIB în acest an”, a spus un purtător de cuvânt al Ministerului Finanţelor. Măsurile din Poloniei vin după ce principalul comandant militar al ţării, generalul Jaroslaw Mika, a contractat coronavirusul în timpul unei misiuni în Germania, potrivit ministerului apărării. Într-un tweet postat ieri, ministerul a adăugat că se descurcă bine şi că alţi pasageri care au zburat alături de el sunt în carantină.

Polonia a interzis, de asemenea, evenimentele cu un număr mare de persoane şi a extins controalele de sănătate existente pe frontierele germane şi cehe, pentru a acoperi, de asemenea, Ucraina, Belarus şi Lituania. Călătorilor care sosesc cu maşina, cu trenul sau cu feribotul li se va lua temperatura şi datele lor vor fi colectate în cazul în care trebuie să fie contactaţi. Majoritatea cazurilor COVID-19 din Polonia s-au dezvoltat la persoanele care se întorc din Germania. De asemenea, universităţile din toată ţara au anunţat suspendarea completă sau parţială a cursurilor timp de cel puţin două săptămâni. De asemenea, asociaţia naţională de fotbal PZPN din Polonia a anunţat că fanilor li se va interzice accesul la două meciuri amicale programate mai târziu în această lună cu Finlanda şi Ucraina.

De asemenea, Polonia a confirmat că va anula evenimentele în masă pentru a stopa răspândirea mortală a coronavirusului.

În Ucraina, grădiniţele, sălile de cinema şi centrele de divertisment vor fi, de asemenea, închise, iar evenimentele mari, anulate, a spus Klitschko pe Facebook.  „Chiar dacă s-a înregistrat un singur caz de coronavirus la Kiev, am decis să nu aşteptăm şi să-i protejăm pe locuitorii oraşului”, a spus primarul. Măsurile sunt cu atât mai necesare deoarece mulţi ucraineni lucrează în ţările europene afectate de virus, inclusiv în Italia. Măsura priveşte aproximativ 113.000 de copii din grădiniţe şi 308.000 de elevi din ciclul primar şi gimnazial, a declarat pentru AFP un reprezentant al primăriei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
europene,
masuri,
lupta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.