Încă o ţară anunţă ca este „pregătită" pentru orice măsură „neprietenoasă" din partea Rusiei

Autor: Petru Mazilu Postat la 22 iunie 2022 231 afişări

Autorităţile din Lituania au declarat că ţara este pregătită în cazul în care Rusia o deconectează de la reţeaua electrică regională ca pedeapsă pentru blocarea comerţului în enclava Kaliningrad, anunţă Sky News.

Încă o ţară anunţă ca este „pregătită" pentru orice măsură „neprietenoasă" din partea Rusiei

Preşedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, a declarat că nu se aşteaptă la o confruntare militară cu Rusia.

„Nu mă aştept la o confruntare militară. Suntem pregătiţi pentru acţiuni neprietenoase din partea Rusiei cum ar fi deconectarea de la sistemul BRELL (reţeaua electrică) sau altele", a spus Gitanas Nauseda.

Statele baltice Lituania, Letonia şi Estonia depind în continuare de Rusia pentru aprovizionarea stabilă cu energie electrică.

Cu toate acestea, Lituania a instalat anul trecut echipamente pentru a forma o legătură electrică cu Polonia. Astfel, Lituania se poate conecta rapid la reţeaua continentală europeană, ca o poliţă de asigurare în cazul în care Rusia întrerupe fluxul de electricitate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lituania,
rusia,
conflict

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.