Încă o multinaţională dă oameni afară: Philips a anunţat că disponibilizează 6.000 de oameni în cautarea redobândirii profitabilităţii

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 30 ianuarie 2023 39 afişări

Încă o multinaţională dă oameni afară: Philips a anunţat că disponibilizează 6.000 de oameni în cautarea redobândirii profitabilităţii

Compania olandeză Philips a anunţat luni că va renunţa la 6.000 de locuri de muncă pentru a-şi restabili profitabilitatea în urma pierderii a 70% din valoarea de piaţă, scrie CNBC.

Jumătate din reducerile de locuri de muncă vor fi făcute în acest an, a spus compania, adăugând că cealaltă jumătate va fi realizată până în 2025.

Noul director executiv, Roy Jakobs, a declarat luni pentru „Squawk Box Europe” de la CNBC că este „o intervenţie necesară pentru a ne ajuta să devenim competitivi şi să ne focusăm pe modul în care mergem înainte pe piaţă”.

Noua reorganizare vine pe lângă un plan anunţat în octombrie anul trecut de a-şi reduce forţa de muncă cu 5%, sau 4.000 de locuri de muncă, în timp ce se confruntă cu consecinţele retragerii a milioane de ventilatoare folosite pentru a trata apneea în somn din cauza temerilor că spuma folosită în aparate ar putea deveni toxică.

Redeschiderea Chinei va creşte potenţial cererea de produse în 2023, a declarat Jakobs pentru CNBC, deşi compania se confruntă în continuare cu provocări în piaţă din cauza unor factori precum spitalele care sunt prea copleşite pentru a-şi instala echipamentele.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Philips,
concedieri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.