Încă o companie anunţă donaţii în lupta împotriva COVID-19. 200.000 de euro vor merge către Crucea Roşie Română

Autor: Ioana Matei Postat la 14 martie 2020 1474 afişări

Încă o companie anunţă donaţii în lupta împotriva COVID-19. 200.000 de euro vor merge către Crucea Roşie Română

Fundaţia Globalworth a anunţat că donează 200.000 de euro organizaţiei Crucea Roşie Română pentru necesare medicale şi oferirea sprijinului logistic, uman şi material pentru consolidarea răspunsului ţării noastre la ameninţarea cu noul coronavirus (COVID-19), potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii fundaţiei.

Materialele achiziţionate în urma donaţiei vor ajunge la Institutul Naţional „Prof. Matei Balş”, cea mai mare instituţie medicală pentru boli infecţioase şi prima pe linie în situaţia de urgenţă COVID-19. Fondurile substanţiale oferite vor ajuta la achiziţionarea de materiale de strictă necesitate cum ar fi: ventilatoare medicale destinate terapiei intensive, flacoane de dezinfectant, costume de protecţie, ochelari de protecţie, măşti sanitare de unică folosinţă sau mănuşi de protecţie.

Ajutorul vine în continuarea campaniei de informare a populatiei desfăşurate de Crucea Roşie Română la nivel naţional pentru limitarea răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus, SARS-CoV-2, care declanşează COVID-19.

„Grija pentru oameni a fost de la bun început una dintre principalele priorităţi ale Fundaţiei Globalworth, iar acum este nevoie de noi mai mult decât oricând. Noua formă de coronavirus a ajuns şi în România şi riscă să ne afecteze pe toţi: de la cunoscuţi, la familie, colegi sau prieteni. Este esenţial să ascultăm toate sfaturile comunicate de instituţiile autorizate şi, poate cel mai important, să fim solidari. Este momentul să ne unim forţele şi să acţionăm cât mai repede în punctele de maximă urgenţă, iar Crucea Roşie are un plan clar în acest sens. Ne dorim să îi sprijinăm în această miză comună, iar împreună avem toată încredere că vom reuşi să limităm efectele negative asupra comunităţilor noastre din România şi din Polonia şi asupra întregii societăţi în care trăim”, a declarat Georgiana Iliescu, Director Executiv al Fundaţiei Globalworth.

Intervenţia Fundaţiei Globalworth pentru susţinerea eforturilor Crucea Roşie Română  are ca prim obiectiv reducerea efectelor secundare asupra sănătăţii şi a sistemului social, a mijloacelor de trai şi a bunăstării populaţiei. Contribuţia este menită să promoveze implicarea comunitară eficientă şi încurajarea unor schimbări de comportament atât în cadrul comunităţii de business, cât şi în afara acesteia.

Fundaţia Globalworth a fost înfiinţată în 2018 de Globalworth, care este liderul pieţei de clădiri de birouri din România şi Polonia, şi este o entitate non-profit, fiind independentă de activităţile comerciale ale grupului. Fundaţia are ca misiune dezvoltarea de proiecte pe trei piloni principali: oameni, locuri şi tehnologie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.