Donald Trump decretează starea de urgenţă în SUA din cauza pandemiei

Postat la 13 martie 2020 443 afişări

Donald Trump decretează starea de urgenţă în SUA din cauza pandemiei

Preşedintele Donald Trump a decretat, vineri seară, starea de urgenţă în Statele Unite ale Americii, din cauza pandemiei de coronavirus, o decizie care permite alocarea urgentă de fonduri federale.

"Întreprindem demersuri vigilente pentru a contracara şi a învinge această epidemie de coronavirus. Depunem eforturi şi am făcut progrese uriaşe (...). Prin eforturi colective, vom depăşi situaţia de risc", a afirmat Donald Trump.

"Pentru a mobiliza întreaga putere a Administraţiei federale în aceste efort, declar astăzi în mod oficial starea de urgenţă naţională. Decizia va permite accesul la fonduri de până la 50 de miliarde de dolari destinate statelor americane şi localităţilor afectate", a spus preşedintele SUA, potrivit CNBC.

"Fiecare stat american va crea imediat centre de coordonare a operaţiunilor antiepidemice", a subliniat Donald Trump, lăudând decizia sa de a suspenda accesul în SUA al cetăţenilor din ţări membre ale Spaţiului european de liberă circulaţie Schengen.

În Statele Unite sunt în prezent 1.268 de cazuri confirmate de coronavirus şi 33 de persoane decedate, conform unui bilanţ realizat de Universitatea Johns Hopkins.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
donald trump,
stare de urgenta,
cauza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.