În timp ce Europa este ocupată cu răzbioul din Ucraina, Warren Buffett, cel mai cunoscut investitor din istoria Americii, în vârstă de 91 de ani, a cumpărat Alleghany cu 11,6 mld. dolari

Autor: Ştefan Stan Postat la 21 martie 2022 265 afişări

În timp ce Europa este ocupată cu răzbioul din Ucraina, Warren Buffett, cel mai cunoscut investitor din istoria Americii, în vârstă de 91 de ani, a cumpărat Alleghany cu 11,6 mld. dolari

Berkshire Hathaway a anunţat luni că va cumpăra compania de asigurări Alleghany pentru 11,6 miliarde de dolari. Conglomeratul cu sediul în Omaha, Nebraska, a precizat că tranzacţia "reprezintă un multiplu de 1,26 ori valoarea contabilă a Alleghany la 31 decembrie 2021", precum şi o primă de 16% faţă de preţul mediu al acţiunilor Alleghany din ultimele 30 de zile. Tranzacţia este aşteptată să se încheie în T4 2022, scrie CNBC.

Această tranzacţie ar marca cea mai mare achiziţie a Berkshire din ultimii şase ani, când conglomeratul a cumpărat compania industrială Precision Castparts pentru 37 de miliarde de dolari.

Prin intermediul filialelor sale, Alleghany, cu sediul în New York, este implicată în mai multe afaceri de asigurări diferite, inclusiv în domeniul asigurărilor specializate cu ridicata, al asigurărilor de bunuri şi de accidente şi al reasigurărilor.

"Berkshire va fi casa permanentă perfectă pentru Alleghany, o companie pe care am observat-o îndeaproape timp de 60 de ani", a declarat Warren Buffett, preşedintele şi directorul general al Berkshire, într-un comunicat.

Asigurările reprezintă una dintre afacerile de bază ale Berkshire, deoarece deţine deja asigurările auto Geico, reasigurările General Re şi altele care au condus la creştere în ultimii ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.