În sfârşit: Românii de la ferma din Bornehim pentru care s-a dus ministrul Muncii în Germania şi-au primit salariile

Autor: Otilia Serescu Postat la 22 mai 2020 343 afişări

În sfârşit: Românii de la ferma din Bornehim pentru care s-a dus ministrul Muncii în Germania şi-au primit salariile

Românii de la ferma din Bornheim, Germania, şi-au primit salariile, anunţă MAE, într-un comunicat de presă, oamenii urmând să fie ajutaţi de Asociaţia Fermierilor Germani să-şi găsească un alt loc de muncă în acelaşi domeniu, fiind identifiicate deja 120 de astfel de job-uri disponibile.

Românii care munceau la ferma din Bornheim au reclamat, recent, că nu şi-au primit salariile, motiv pentru care ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a mers personal în Germania pentru a soluţiona problema.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis un comunicat, joi seara, în care anunţă că „toţi cetăţenii români care şi-au desfăşurat activitatea la ferma din Bornheim au primit drepturile salariale care li se cuveneau”.

MAE menţionează că, atât Ambasada României la Berlin, cât şi Consulatul General al României la Bonn au efectuat demersuri pe lângă autorităţile germane „pentru soluţionarea cât mai rapidă a situaţiei cetăţenilor români”.

De asemenea, reprezentanţii diplomatici arată că au contactat Asociaţia Fermierilor Germani pentru sprijin în vederea identificării unor locuri de muncă în cadrul altor ferme pentru persoanele care doresc continuarea activităţii în domeniul agricol, fiind identificate un număr de 120 locuri de muncă pentru românii care lucrau la acea fermă şi care au rămas fără job.

„Totodată, ca urmare a vizitei efectuate de un reprezentant al Consulatului General al României la Bonn la ferma în cauză la data de 20 mai, părţile implicate au convenit întocmirea unei situaţii cu cetăţenii români care doresc să îşi continue activitatea în domeniul agricol şi sunt de acord să fie relocaţi la alte ferme”, arată sursa citată.

MAE menţionează că, în prezent, la ferma din Bornheim se află 42 de cetăţeni români, dintre care 22 au solicitat sprijin în vederea repatrierii, 15 şi-au manifestat dorinţa de a rămâne în Republica Federală Germania şi de a îşi continua activitatea la o altă întreprindere, iar alţi cinci nu au comunicat o decizie cu privire la intenţiile viitoare.

„Consulatul General al României la Bonn întreprinde toate demersurile necesare pentru identificarea celei mai potrivite opţiuni de repatriere a cetăţenilor români care au exprimat solicitări în acest sens”, arată oficialii ministerului.

În context, MAE precizează că, în cursul zilei de joi, un grup de 11 cetăţeni români care îşi desfăşurau activitatea la o altă fermă de pe teritoriul Republicii Federale Germania au părăsit teritoriul acestui stat către România, cu sprijinul Consulatului General al României la Bonn şi a comunităţii româneşti din zonă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bornheim,
fermă,
salarii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.