Una dintre cele mai bogate ţări din lume se află în pragul dezastrului. Peste 70% din afacerile din cel mai mare oraş de acolo se închid

Autor: Ioana Matei Postat la 22 mai 2020 46062 afişări

Una dintre cele mai bogate ţări din lume se află în pragul dezastrului. Peste 70% din afacerile din cel mai mare oraş de acolo se închid

Este previzionat ca 70% din afacerile din Dubai să se închidă în următoarele şase luni ca urmare a pandemiei de coronavirus şi a scăderii cererii cauzate de izolare, potrivit unui studiu al Camerei de Comerţ a Dubaiului citat de CNBC. 

 

Camera de Comerţ a făcut un studiu în rândul a 1.228 de CEO din mai multe industrii între 16 aprilie şi 22 aprilie. Aproape două treimi din aceste afaceri reprezentau firme mici cu mai puţin de 20 de angajaţi. 

Din rândul respondenţilor, mai mult de două treimi manifestau îngrijorarea moderat spre mare că vor ieşi din business în următoarele şase luni. 27% dintre ei spuneau că se aşteaptă să îşi piardă afacerile în următoarea lună, iar 43% în următoarele şase.

 

Dubai are una dintre cele mai diversificate şi mai puţin dependente de petrol economii ale Golfului, bazându-se pe industrii precum HoReCa, turism, entertainment, logistică, imobiliare şi retail.

 

Hotelurile şi restaurantele de aici sunt printre cele mai bune din lume, dar aproape jumătate dintre acestea se aşteaptă să îşi închidă uşile ca afect al pandemiei. 74% din companiile din domeniu se aşteaptă să se închidă în următoarele şase luni, iar 30% din firmele din transport, depozitare şi telecomunicaţii cred că vor avea aceeaşi soartă. 

 

Afacerile din Emiratele Arabe Unite, la fel ca oriunde în lume, renunţă la mulţi dintre angajaţi sau îi trimit în concedii fără plată, reducând personalul la niveluri minime. 

 

EAU au circa 26.000 de cazuri confirmate de îmbolnăviri cu coronavirus, iar numărul deceselor cauzate de acesta a ajuns la 233 joi, 21 mai. 

Pentru o ţară care se bazează în procent de 80% pe populaţia de expaţi, miza este chiar mai ridicată: dacă rezidenţii nu îşi mai găsesc locuri de muncă s-ar putea întoarce în ţările de origine, reducând astfel şi numărul de consumatori potenţiali atât de necesari revenirii economice. 

 

„Ne aşteptăm la o contracţie a populaţiei cu cel puţin 10% pe an” a spus într-o postare pe Twitter Nasser al-Shaikh, fost director în departamentul de finanţe al directorului. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
bogati,
dezastru,
prag,
dubai,
scadere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.