​În România sunt 125 de focare active la societăţi comerciale, iar 229 sunt în cadrul unor instituţii de stat

Autor: Georgiana Mihalache Postat la 14 august 2020 188 afişări

​În România sunt 125 de focare active la societăţi comerciale, iar 229 sunt în cadrul unor instituţii de stat

​În România, în acest moment, sunt 354 de focare de coronavirus active la nivel naţional, potrivit datelor oferite de Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI), la solicitarea ZF.

Dintre acestea, 125 sunt înregistrate în rândul agenţilor economici, societăţi comerciale, cum ar fi de exemplu fabrici, uzine. Astfel, o tremie dintre focarele de Covid 19 din ţară sunt în cadrul unor companii.

Restul de 229 de focare sunt în cadrul instituţiilor de stat, spitale, centre de bătrâni.

Numărul de focare creşte semnificativ de la o săptămână la alta. Săptămâna trecută, secretarul de stat al MAI Raed Arafat, înainta cifra de 300 de focare active la nivel national.

„Cea mai afectată zonă administrativ-teritorială, cu focare înregistrate în rândul agenţilor economici este Bucureştiul cu 11 focare, urmată de Braşov cu 9 focare”, au mai transmis reprezentanţii CNCCI, o structură înfiinţată la nivel naţional şi judeţean, în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne.

ZF a scris în iulie despre faptul că răspândirea necontrolată a virusului Covid-19 afectează puternic dome­niul producţiei în Româ­nia, fabricile loca­le devenind rând pe rând adevărate focare de infecţie, cu zeci de angajaţi în izolare sau chiar şi spitalizaţi.

De la abatoare cum a fost cazul Smithfield, la producători cum ar fi Arctic din Găeşti, Kandia din Bucureşti, producători de componente auto, fabrici de confecţii, liderul pieţei de curierat Fan Courier, toate aceste companii s-au confruntat cu angajaţi care au avut coronavirus, oprind pentru o perioadă de câteva zile producţia pentru a dezinfecta spaţiul de lucru.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.