În România, managerii şi profesioniştii sunt cel mai bine plătite categorii de angajaţi

Autor: Ramona Cornea Postat la 30 mai 2021 102 afişări

În România, managerii şi profesioniştii sunt cel mai bine plătite categorii de angajaţi. Astfel, un manager câştiga, în medie, 10 euro brut pe oră, iar profesioniştii luau mai mult de 8 euro brut pe oră în 2018, conform datelor de la Eurostat, oficiul european de statistică.

În România, managerii şi profesioniştii sunt cel mai bine plătite categorii de angajaţi

În România, managerii şi profesioniştii sunt cel mai bine plătite categorii de angajaţi. Astfel, un manager câştiga, în medie, 10 euro brut pe oră, iar profesioniştii luau mai mult de 8 euro brut pe oră în 2018, conform datelor de la Eurostat, oficiul european de statistică. Categoriile cu cele mai mici venituri orare sunt cei din ocupaţiile elementare şi operatorii de echipamente şi instalaţii din fabrici.

La nivelul UE, câştigurile orare brute variază con­si­derabil în funcţie de ocupaţii. Pe baza datelor deta­lia­te pri­vind câştigurile din 2018, managerii au fost cea mai bine plătită ocupaţie din toate statele membre ale UE. Cu câşti­guri brute medii pe oră de 28,6 de euro, managerii au de­pă­şit profesioniştii (21,4 euro) şi au fost urmaţi de tehnicieni (17,8 euro).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.