În Israel se lansează primul serviciu video pentru apelurile de urgenţă

Postat la 17 martie 2016 69 afişări

În Israel se lansează primul serviciu video pentru apelurile de urgenţă

Israelieni îşi vor putea folosi smartphone-urile pentru a efectua apeluri video către serviciile de urgenţă. Este primul serviciu de acest fel, iar dacă va fi unul de succes ar putea insititui un nou standard în întreaga lume, informează Reuters

Apelurile video, sms-urile, transmiterea locaţiei sunt servicii pe care majoritatea utilizatorilor de smartphone le cunosc şi pe care le utilizează în fiecare zi, dar aceste aplicaţii rămân un mister pentru serviciile de urgenţă, care încă funcţionează doar pe baza unui apel telefonic. Însă acest lucru s-ar putea schimba.

În Israel a fost lansat o platformă prin intermediul căreia operatorii serviciilor de urgenţă pot primi apeluri video, se pot conversa prin sms-uri cu oamenii şi  pot determina locaţia celui care a sunat.

„Această aplicaţie ne va permite să obţinem informaţia de care avem nevoie în timp real. Cu siguranţă va reduce timpul de răspuns şi ne va îmbunătăţi serviciul”, a declarat Eli Bean, directorul Magen David Adom, serviciu de ambulanţă.

Aplicaţia, care trebuie instalată pe smartphone, a fost dezvoltată de către start-up-ul Reporty, al cărei preşedinte este fostul prim-ministru al Israelului Ehud Barak.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/in-israel-se-lanseaza-primul-serviciu-video-pentru-apelurile-de-urgenta-15113133
15113133
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.