În ce destinaţii exotice putem călători în pandemie

Autor: Andra Stroe Postat la 28 octombrie 2021 98 afişări

În ce destinaţii exotice putem călători în pandemie

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, agenţiile de turism încep să primească tot mai multe solicitări pentru sejururi în destinaţii exotice. Potrivit reprezentanţilor agenţiei de turism Eturia, încă de la începutul toamnei turiştii şi-au îndreptat atenţia spre destinaţii mai calde, însorite. Potrivit lor, cererea pentru pachetele speciale de sărbători a crescut în luna octombrie cu 40% faţă de luna precedentă, iar compania anticipează o tendinţă crescătoare până la începutul lunii decembrie. „Pe anumite destinaţii pachetele sunt deja epuizate, charterele către Kenya, Zanzibar, Republica Dominicană şi Mauritius fiind cele mai căutate", se arată într-un comunicat trimis de companie.

Pentru sfârşitul anului, reprezentanţii agenţiei spun că răman în trend destinaţiile tradiţionale din ultimii doi ani care au rămas deschise pe timpul pandemiei de COVID-19 şi anume: Kenya, Maldive, Zanzibar, Madeira, Republica Dominicană, Mexic, Egipt, Dubai, Brazilia, Costa Rica, Peru şi Seychelles. Există, de asemenea, o cerere foarte mare pentru Mauritius, unde Eturia va opera un zbor charter de Revelion. Odată cu deschiderea graniţelor pentru turişti, compania înregistrează un interes foarte mare şi pentru SUA, Cuba, Sri Lanka şi Thailanda. „În ceea ce priveşte destinaţiile nou introduse: Jamaica, Panama, Namibia şi Columbia, şi acestea se bucură de interesul crescut al turiştilor”, spun reprezentanţii companiei.

Pentru sărbători, agenţia anunţă pachete cu preţuri între 690 de euro (Emiratele Arabe Unite) şi 1.100-1.800 de euro (Mauritius, Kenya etc.), în funcţie de destinaţie, în timp ce pentru circuite turiştii trebuie să scoată din buzunar între 1.300 (Sri Lanka, Kenya, Capul Verde) de euro şi 3.700 de euro (Panama şi Costa Rica, Mexic sau Brazilia şi Argentina).

Pe fondul relaxării restricţiilor şi redeschiderea graniţelor pentru tot mai multe destinaţii, anul 2022 se anunţă unul promiţător pentru turism, reprezentanţii Eturia anticipând o cerere tot mai mare din partea clienţilor pentru a călători în destinaţiile care până în 2020 erau în topul preferinţelor lor, dar care, în ultima perioadă, au fost reticente în întâmpinarea călătorilor. „Având în vedere că Asia îşi redeschide graniţele (deocamdată Sri Lanka şi Thailanda) aşa cum se preconizează, turiştii noştri vor prefera din nou destinaţiile tradiţionale asiatice: Singapore, Indonezia, Thailanda, Sri Lanka, India şi Japonia. Eturia cercetează constant situaţia internaţională şi ţine pasul cu toate măsurile luate de autorităţi în cele mai populare destinaţii turistice, fiind mereu în contact şi cu partenerii locali,”  susţine Ana Maria Gherasim, sales manager la Eturia.

.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
destinatii,
sri lanka,
turisti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.