În ce companii din sectorul financiar vă recomandă specialiştii să investiţi în 2019, pe fondul problemelor globale

Autor: Alex Ciutacu Postat la 24 decembrie 2018 61 afişări

În ce companii din sectorul financiar vă recomandă specialiştii să investiţi în 2019, pe fondul problemelor globale

În contextul în care investitorii se tem de un potenţial final al etapei de bull market prin care trec pieţele, aceştia au început să se pregătească pentru bear market-ul de care sunt siguri că o să vină, potrivit Fortune.

„Căutăm companii de care suntem siguri că ar putea supravieţui unei crize financiare, nu că am prezice noi o criză”, spune Tom Hancock, manager al fondului GMO Quality Fund, care gestionează un portofoliu de 6,8 miliarde dolari. „Este mai mult o perspectivă pe termen lung”.

În mod ironic, sectorul financiar este cel care a fost lovit cel mai puternic de criza din 2008.

Hancock consideră totuşi că acestea vor trece mult mai bine prin următoarea criză, datorită unor evaluări rezonabile şi a măsurilor de risk management pe care le-au implementat.

Acestuia îi plac în mod special băncile care se bazează mai puţin pe profiturile încasate din tradingul intern, pentru că acestea nu se vor prăbuşi atât de tare dacă piaţa se scufundă – cum ar fi Bancorp, o „bancă conservatoare”, care îşi păstrează rezervele de cash, arată managerul.

Dave Eiswert, managerul portofoliului de 1,2 miliarde dolari al fondului T. Rowe Price Global Stock, are o altă abordare şi încearcă să capitalizeze volatilitatea în creştere din piaţă.

O volatilitate mai mare înseamnă mai multă vânzare şi cumpărare – ceea ce înseamnă venituri mai mari pentru companiile care iau un procent din orice tranzacţie. Eiswert este încrezător, spre exemplu, în CME Group şi consideră că acea companie va obţine câştiguri semnificative pe urma volumelor ridicate de tranzacţionare ce se datorează volatilităţii ridicate. „Atâta timp cât lumea este nebună, aceste acţiuni funcţionează”, spune Eiswert.

Principalele companii financiare indicate de analiştii chestionaţi de Fortune sunt CME Group, CBOE, U.S. Bancorp, MarketAxess şi TD Ameritrade.  

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companii,
investitori,
sectorul financiar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.