In 2013, cifra de afaceri a Ipsos Research România a crescut cu 20%

Autor: Ioana Matei Postat la 17 ianuarie 2014 146 afişări

Ipsos Research a încheiat 2013 cu o creştere a cifrei de afaceri de 20%. Peste 80% din cifra totală de afaceri provine din studii realizate pentru companii care activează pe piaţa din România.

La această creştere au contribuit în special studii strategice de înţelegere a pieţei (Censydiam) - mai mult cu 25% faţă de anul anterior, evaluarea cantitativă a puterii mărcilor (Brand Value Creator, plus 32%), studiile privind comportamentul de cumpărare multi-categorie (Shopper, plus 20%) şi de evaluare a mixului de marketing. Anul trecut, un salt semnificativ a fost înregistrat de studiile de testare a comunicării prin metodologiile Next*C şi AdLab (împreună, peste 200%). Interviurile guerrilla si proiectele etnografice (desfasurate sub egida Centrului de Etnografie Ipsos local) au adus un plus de 65% fata de anul anterior. Un alt motor de crestere a fost reprezentat de studiile online, in crestere cu 167% fata de nivelul anului trecut. Panelul online Ipsos pentru Romania, care numara in prezent 50.000 de membri, a functionat non-stop pe tot parcursul anului.

Anul trecut, doar 8% din chestionarele pentru studiile cantitative au mai fost realizate pe formulare tiparite, in conformitate cu necesitatea generata de specificul studiilor respective.

Mai mult de jumatate (55%) din portofoliul Ipsos Research este reprezentat de companii din industria bunurilor de larg consum, urmate de telecom, auto si servicii (retail, banci etc.).

Partenerii Ipsos Research beneficiaza, pe langa rapoarte de cercetare integrate, de consultanta si de sesiuni de activare a rezultatelor cercetarii.

Directia pentru 2014 va ramane « 30-30 », adica simplificarea chestionarelor pana la o durata de 30 de minute si sintetizarea rapoartelor pana la 30 de pagini.

«Experienta cu clientii ne-a demonstrat ca rezultatele unui studiu, pentru a fi comunicate in prezentarile catre top management, trebuie sa fie vizuale, concise si sa ofere directii clare de actiune. Clientul trebuie sa petreaca mai mult timp actionand pe baza rezultatelor decat citind rapoartele de cercetare. In ce priveste lungimea chestionarelor, studiile psihologice au demonstrat ca atentia consumatorilor scade dramatic dupa o jumatate de ora, putand perverti calitatea rezultatelor», a subliniat directorul general al Ipsos Research, Alina Stepan.

Ipsos Research Romania este parte a grupului francez Ipsos - locul 3 global intre companiile specializate in cercetare de marketing. Cele mai utilizate metodologiil sunt: interviuri asistate de calculator, comunitati online de consumatori, interviuri la raft, grupuri interactive, sondaje telefonice. La nivel international, Ipsos este prezent in 86 de tari, compania operand sondaje online si offline pentru mai mult de 5.000 de clienti. In prezent, grupul Ipsos numara 16.000 de angajati permanenti si este listat la bursa din Paris.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/in-2013-cifra-de-afaceri-a-ipsos-research-romania-a-crescut-cu-20-11918303
11918303
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.