Impozitarea pokerului online, masura anticriza

Postat la 07 septembrie 2010 30 afişări

Reducerea cotei unice de impozitare la 10% de la 19%, eliminarea imediata a impozitului minim, dar si impozitarea jocurilor de noroc online – companii si jucatori sau scutirea de penalitati a socitatilor comerciale care isi platesc datoria de baza catre buget pana la finele anului 2010 - sunt unele dintre masurile propuse de Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR).

ACPR reuneste noua confederatii patronale si sase asociati de acelasi gen.

Romania, spune spune purtatorul de cuvant Dan Matei Agathon, este in acest moment o tara suprafiscalizata, o insula inconjurata de state cu fiscalitate redusa. "Daca a putut Ungaria, de ce noi sa nu putem?", a intrebat retoric purtatorul de cuvant.

Alte masuri pe care patronatele le vor propune Executivului sunt cresterea gradului de absorbtie a fondurilor structurale, cresterea accesului IMM la procedurile de achizitii publice, externalizarea serviciilor administrative din institutiile de stat prin unitati economice, non-profit, pentru limitarea cheltuielilor bugetare, reducerea la 6% a TVA pentru produsele alimentare, facilitati fiscale pentru fiecare nou loc de munca creat.

Romanii, spune Agathon, joaca online 500 de milioane de euro anual, iar banii sunt incasati de companii "cu sediul in Nepal". Respectivele companii ar putea fi fortate, cred patronatele, sa verse impozite statului in baza legislatiei pariurilor sportive sau activitatea lor ar putea fi interzisa in lipsa unui sediu in Romania.

n context, reprezentantii patronatelor au declarat ca accepta ideea unui nou acord cu Fondul Monetar International, din toamna, ipoteza avansata de presedintele Traian Basescu la intalnirea cu seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks. Banii vor fi necesari pentru plata pensiilor, pentru platile aferente creditelor scadente, dar noul credit trebuie acompaniat de masuri care sa duca la crestere economica, spun patronatele.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/impozitarea-pokerului-online-masura-anticriza-7138808
7138808
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.