Importanţa digitalizării: Cu cât la sută câştigă mai mult angajaţii din regiunea Asia-Pacific, cu competenţe digitale avansate, faţă de restul

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 26 februarie 2023 48 afişări

Importanţa digitalizării: Cu cât la sută câştigă mai mult angajaţii din regiunea Asia-Pacific, cu competenţe digitale avansate, faţă de restul

Lucrătorii din Asia-Pacific care au abilităţi digitale avansate pot câştiga cu până la 65% mai mult decât cei care nu îşi folosesc aceste abilităţi la locul de muncă, potrivit unui raport al companiei de consultanţă Gallup şi Amazon Web Services, scrie CNBC.

Abilităţile digitale avansate se referă la competenţe în domenii complexe, cum ar fi dezvoltarea de software sau de aplicaţii, inteligenţa artificială şi învăţarea automată. Arhitecţii cloud şi dezvoltatorii de software sunt consideraţi lucrători digitali avansaţi.

Lucrătorii calificaţi digital – cei cu abilităţi avansate, precum şi cei cu abilităţi de bază sau intermediare, cum ar fi e-mailul şi procesarea de text – adaugă aproximativ 4,7 trilioane de dolari la produsul intern brut anual al regiunii, conform raportului Asia Pacific 2023 Digital Skills.

„Organizaţiile din regiunea APAC care angajează lucrători digitali avansaţi – cum ar fi dezvoltatorii de software sau arhitecţii cloud – raportează venituri anuale în 2021 cu 150% mai mari decât organizaţiile care angajează doar lucrători digitali de bază şi cu 286% mai mari decât cele care angajează lucrători digitali intermediari”, a spus raportul.

La sondaj au participat peste 30.000 de angajaţi şi 9.000 de angajatori din 19 ţări. Respondenţii proveneau din ţări precum Australia, India, Indonezia, Japonia, Malaezia, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud şi Thailanda.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Apac,
Asia,
Pacific,
digitalizare,
venituri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.