Imigraţia economică este rea pentru Europa şi trebuie oprită, a spus Viktor Orban la Paris

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 12 ianuarie 2015 59 afişări

Imigraţia economică este o sursă de probleme şi trebuie să fie oprită, a declarat duminică la Paris premierul ungur Viktor Orban, la finalul marşului împotriva terorismului, citat de presa ungară.

"Imigraţia economică este un lucru rău pentru Europa, este o sursă de probleme şi de pericole pentru popoarele europene, iar de aceea ea trebuie oprită", i-a spus el unui jurnalist de la televiziunea publică ungară, citat de MTI.

"Atât timp cât voi fi eu premier, Ungaria nu va fi o destinaţie pentru imigranţi", a adăugat Orban.

"Nu vrem să vedem printre noi minorităţi importante care să aibă caracteristici culturale diferite, vrem ca Ungaria să rămână Ungaria", a subliniat liderul populist.

Potrivit unor date oficiale, cel puţin 30.000 de persoane originare din Asia şi 5.000 originare din Africa locuiau cu reşedinţa în Ungaria în 2014.

Romii constituie principala minoritate etnică din Ungaria şi reprezintă 7-8% din populaţia ungară de zece milioane de persoane.

O ţară de la frontiera externă a Uniunii Europene (UE), Ungaria a întregistrat o creştere a numărului cererilor de azil politic de la 2.000, în 2012, la aproape 20.000 în 2013.

Totodată, Ungaria este necesar să acorde azil celor care sunt persecutaţi politic în mod real, a declarat Orban.

El şi-a exprimat speranţa că o analiză "calmă şi aşezată" a evenimentelor recente va conduce liderii europeni la o înăsprire a politicii de restricţie a imigraţiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNGARIA,
ORBAN,
MIGRAŢIE
/actualitate/imigratia-economica-este-rea-pentru-europa-si-trebuie-oprita-a-spus-viktor-orban-la-paris-13759770
13759770
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.