CNADNR sancţionează doi şefi de la Drumuri din judeţul Braşov, după răsturnarea autobuzului pe DN1

Autor: Departamentul Social Postat la 11 ianuarie 2015 89 afişări

CNADNR a făcut cercetări după ce un autobuz s-a răsturnat pe DN1, între Codlea şi Ghimbav, stabilind că şeful Secţiei Drumuri Naţionale Braşov şi şeful Districtului Valea Homorod sunt vinovaţi pentru lipsa intervenţiei cu materiale antiderapante, aceştia urmând să fie sancţionaţi disciplinar.

"Urmare cercetărilor disciplinare din ziua de 10 ianuarie 2015, efectuate la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov din dispoziţia directorului general al CNADNR, ing. Narcis Neaga, s-a constatat că, pentru lipsa acţiunii preventive şi constante cu material antiderapant, specifică sezonului de iarnă, se fac vinovaţi şeful Secţiei Drumuri Naţionale Braşov, Nicolae Bădescu şi şeful Districtului Valea Homorod (şef district cu preluare de atribuţii) Anca Ciolan. În perioada imediat următoare, persoanele menţionate vor fi sancţionate disciplinar", arată Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), într-un comunicat de presă.

Cercetările disciplinare au fost făcute de CNADNR după ce un autobuz de călători a derapat şi s-a răsturnat, sâmbătă dimineaţă, pe DN1, între localităţile Codlea şi Ghimbav, din cauza condiţiilor meteo-rutiere nefavorabile, a precizat sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar şef Liviu Naghi, declara că accidentul s-a petrecut în jurul orei 09.00, după ce şoferul autobuzului, care aparţine companiei Codreanu şi face curse locale, a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat pe o parte, în afara carosabilului.

"Şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, iar autovehiculul s-a răsturnat. În autobuz se aflau 15 pasageri şi, din fericire, a fost rănită uşor o singură persoană“, a spus reprezentantul Poliţiei Braşov.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov a intervenit cu trei ambulanţe, însă a fost nevoie doar de una singură, care a preluat-o pe persoana rănită.Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja, victima acuza dureri la cap şi a fost transportată la spital pentru investigaţii.

Tot sâmbătă dimineaţă, în acceaşi zonă a mai avut loc un accident rutier, o autoutilitară răsturnându-se pe şosea. În urma accidentului, două persoane au fost rănite şi transportate cu ambulanţele la spital.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CNADNR,
SANCŢIUNI,
ACCIDENT
/actualitate/cnadnr-sanctioneaza-doi-sefi-de-la-drumuri-din-judetul-brasov-dupa-rasturnarea-autobuzului-pe-dn1-13758953
13758953
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.