"Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari", de Radu Jude, la Festivalul de la Toronto

Postat la 14 august 2018 75 afişări

Lungmetrajul "Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari", regizat de Radu Jude, a fost selectat în secţiunea Contemporary World Cinema a Festivalului Internaţional de Film de la Toronto, Canada, care va avea loc în perioada 6 - 16 septembrie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

"Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari", de Radu Jude, la Festivalul de la Toronto

La cea de-a 43-a ediţie a festivalului vor fi acordate, în baza votului publicului, marele premiu pentru lungmetraj şi, printre altele, trofeul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (FIPRESCI).

Recent, lungmetrajul lui Radu Jude a fost premiat cu trofeul Golden Mimosa pentru cel mai bun scenariu la Herceg Novi Film Festival - Montenegro Film Festival. Motivaţia juriului a fost: "Un cineast unic, care este suficient de curajos să ne ţină prinşi şi să ne educe cu un scenariu care are o formă neortodoxă din punct de vedere didactic, dar care e suprinzător de accesibilă, rareori folosită în cinema. Puterea lui intelectuală şi perspectiva istorică sunt o combinaţie perfectă pentru semnificaţia subiectului dificil şi dureros din trecut care rezonează la nivel universal astăzi".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.