IKEA recheamă un produs vândut şi în România. Care sunt problemele ce ar putea fi create de acesta

Autor: Ioana Matei Postat la 30 septembrie 2019 162 afişări

IKEA recheamă un produs vândut şi în România. Care sunt problemele ce ar putea fi create de acesta

IKEA îndeamnă toţi clienţii care au cumpărat baveta pentru bebeluşi MATVRÅ, în culorile Albastru/Roşu (2 bucăţi) să nu o mai utilizeze şi să contacteze IKEA pentru remediere, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei.  

Astfel, ei spun că siguranţa produselor este o prioritate pentru compania IKEA şi recheamă produsul pentru a înlătura un posibil defect. „Toate produsele noastre sunt testate şi respectă legislaţia şi standardele relevante. În ciuda acestui fapt, am primit rapoarte care fac referire la faptul că accesoriul de prindere de pe produsul MATVRÅ se poate desprinde, reprezentând un pericol de sufocare în cazul în care este înghiţit. IKEA îndeamnă toţi clienţii să returneze produsul la IKEA pentru o rambursare completă sau pentru a primi un produs similar. Nu este necesară o dovadă a plăţii”, spun reprezentanţii IKEA într-un comunicat de presă.

 „A ajuns în atenţia noastră că există riscul că accesoriul de prindere s-ar putea desprinde în cazul în care copilul trage de el”, spune Emelie Knoester, Business Area Manager la IKEA din Suedia şi continuă: „Siguranţa produselor reprezintă o prioritate pentru IKEA, şi tocmai de aceea am ales să rechemăm baveta pentru copii MATVRÅ, Albastru/Roşu (2 bucăţi), ca măsură de precauţie. Bavetele cu acelaşi nume, MATVRÅ, cu model fructe/legume, verde/galben, sunt sigure pentru utilizare datorită materialului şi designului diferite.”

Baveta pentru copii MATVRÅ poate fi returnată la orice magazin IKEA pentru rambursare completă sau pentru înlocuirea produsului. Nu este necesară o dovadă a plăţii.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.