IGPR: Taxiurile din zona aeroporturilor internaţionale, verificate. 43 de sancţiuni, aplicate

Autor: Departamentul Social Postat la 11 aprilie 2015 84 afişări

Poliţiştii de la transporturi au verificat legalitatea activităţii de taximetrie în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi, aceştia depistând 43 de abateri de la normele legale, conform unui comunicat de presă al IGPR.

Poliţiştii au verificat 139 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 43 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.400 de lei. De asemenea, a fost constatată o infracţiune la regimul rutier, potrivit sursei citate.

Dintre sancţiunile aplicate, 31 au fost pentru abateri prevăzute de OUG nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, cinci pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere şi şapte pentru încălcarea altor acte normative.

Totodată, pe parcursul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au reţinut un permis de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Potrivit comunicatului de presă, într-unul dintre cazuri, poliţiştii au depistat un bărbat din Tulcea, care transporta opt pasageri, pe relaţia Tulcea –Aeroportul Henri Coandă Bucureşti, fără respectarea prevederilor legale.

Bărbatul este cercetat pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi, faptă incriminată de Codul Penal.

Acţiunile desfăşurate de Poliţia Română pentru siguranţa transportului public de persoane continuă şi în perioada următoare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TAXIMETRIE,
SANCŢIUNI,
AEROPORT
/actualitate/igpr-taxiurile-din-zona-aeroporturilor-internationale-verificate-43-de-sanctiuni-aplicate-14117990
14117990
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.