Ieşirile record de fonduri din Rusia sunt controlate de un grup mafiot bine organizat

Autor: Ioana Nita Postat la 22 februarie 2013 20 afişări

Aproximativ 50 miliarde de dolari, echivalentul a 2,5% din PIB-ul ţării, au fost transferate anul trecut ilegal în afara Rusiei, iar majoritatea operaţiunilor au fost realizate de un grup organizat de persoane, cel mai probabil pentru afaceri cu droguri, pentru plata unor importuri ilegale, mită pentru birocraţi sau pentru a ocoli fiscul, a declarat Serghei Ignatiev, guvernatorul băncii centrale a Rusiei.

Aproximativ 50 miliarde de dolari, echivalentul a 2,5% din PIB-ul ţării, au fost transferate anul trecut ilegal în afara Rusiei, iar majoritatea operaţiunilor au fost realizate de un grup organizat de persoane, cel mai probabil pentru afaceri cu droguri, pentru plata unor importuri ilegale, mită pentru birocraţi sau pentru a ocoli fiscul, a declarat Serghei Ignatiev, guvernatorul băncii centrale a Rusiei. "Analiza noastră arată că peste jumătate din totalul transferurilor ilegale de fonduri sunt făcute direct de firme sau de companii legate indirect una de alta prin plăţi. Acest lucru lasă impresia că operaţiunile sunt controlate în totalitate de un singur grup de persoa ne bine organizat", a afirmat Ignatiev pentru publicaţia locală Vedomosti. Întrebat despre identitatea grupul infracţional, acesta a refuzat să comenteze. Bancherul a adăugat că vinovaţii pot fi găsiţi dacă autorităţile iau măsurile necesare şi a solicitat elabo rarea şi aprobarea unei legislaţii pentru a permite băncilor să închidă conturile utilizate în scopuri dubioase. De asemenea, el a cerut parlamentarilor să adopte reglementări mai stricte în privinţa înfiinţării companiilor. Ignatiev se va retrage de la conducerea instituţiei în iunie, după 11 ani de activitate, iar până în prezent nu a fost numit niciun succesor.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fonduri,
Rusia,
grup mafiot
/actualitate/iesirile-record-de-fonduri-din-rusia-sunt-controlate-de-un-grup-mafiot-bine-organizat-10586964
10586964
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.