ICCJ, in motivarea arestarii lui Casuneanu, Costiniu si Locic: Interceptarile sunt legal obtinute

Postat la 12 aprilie 2010 10 afişări

Procurorii au respectat legea in realizarea interceptarilor convorbirilor telefonice si ambientale, iar transcrierile lor, verificate de procuror, sunt conforme cu realitatea, sustine, in motivarea deciziei de arestare pentru Casuneanu, Costiniu si Locic, judecatorul care a decis incarcerarea lor.

"Cu privire la legalitatea interceptarilor convorbirilor telefonice si ambientale, Inalta Curte constata ca Parchetul a respectat dispozitiile legale si jurisprudenta in materie, efectuarea lor subsumandu-se conditiilor prevazute in (...) Codul de procedura penala. (...) Pe de alta parte, Inalta Curte constata ca interceptarile convorbirilor purtate de inculpati au fost consemnate in procese verbale a caror conformitate cu realitatea a fost cerificata de procuror, in conditiile legii", arata judecatorul Corina Jijiie in motivarea deciziei de arestare a celor trei, document obtinut, luni, de MEDIAFAX.

Judecatorul Jijiie afirma ca nicio dispozitie legala nu interzice ca autorizarea de interceptare si de inregistrare audio sau video sa se poata da ca act premergator inceperii urmaririi penale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/iccj-in-motivarea-arestarii-lui-casuneanu-costiniu-si-locic-interceptarile-sunt-legal-obtinute-5878893
5878893
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.